Ritwinst of een klassement (én de witte trui)? Tiesj Benoot blikt vooruit op Tour: "Geen revanchegevoelens"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ritwinst of een klassement (én de witte trui)? Tiesj Benoot blikt vooruit op Tour: "Geen revanchegevoelens"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal mikt in de Tour op ritzeges met Caleb Ewan en enkele vrijbuiters. Ook Tiesj Benoot, de enige die misschien wel een goed klassement kan rijden, wil ritwinst boven een mooie eindnotering laten primeren.

Tiesj Benoot maakte enkele weken geleden nog indruk met een 4e plek in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. "Ondanks de blessure na Parijs-Roubaix ben ik door hard te werken in heel goede conditie geraakt voor de Tour de France en voel ik me volledig klaar voor de start", blikt Benoot bij zijn team vooruit op de Tour.

Vorig jaar liep de Tour snel af voor de renner die na dit seizoen de deur bij Lotto Soudal achter zich toetrekt. "Ik heb geen revanchegevoelens tegenover vorig jaar, toen ik na een valpartij de Tour al vroeg moest verlaten. Ik wil eerder iets rechtzetten na het voorjaar, waarin ik wel goed was maar volgens mij niet echt het grote resultaat heb neergezet, iets wat ik in de Tour wel wil behalen."

Ritwinst

"Ik was aanwezig op de parcoursvoorstelling en toen merkte ik al dat er redelijk wat kansen zijn voor de vluchters. Ik heb nog geen specifieke etappes aangestipt, maar ik zal elke kans die zich voordoet, proberen te benutten. Het feit dat ik goed klim is uiteraard een extra troef in de strijd om een ritzege."

Al komt de 25-jarige Drongenaar wel nog in aanmerking voor de witte trui. "Het jongerenklassement spreekt me zeker aan en ik zou graag eens de witte trui dragen, maar een ritzege primeert. Ik hoop op een Tour zoals twee jaar geleden, maar dan met een uitschieter", besluit Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties