Romain Bardet ziet een tiental kandidaten voor eindwinst maar duidt zijn drie grote concurrenten voor de Tour aan

Redactie
| 2 reacties
Romain Bardet ziet een tiental kandidaten voor eindwinst maar duidt zijn drie grote concurrenten voor de Tour aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Fransen wachten al 34 jaar op een opvolger voor Bernard Hinault. Romain Bardet is een kanshebber om de wens van de chauvinistische Fransen te vervullen, maar hij beseft dat het ook zonder toppers ongetwijfeld moeilijk zal worden om de Tour te winnen.

De Tour telt met toppers als Froome, Dumoulin en Roglic enkele afwezigen. "Iedereen zegt dat de Tour meer open zal zijn omdat er een aantal renners niet bij zijn, maar voor mij verandert er niet veel", citeert HNB de Franse rondehoop. "Er zijn nog steeds een tiental kandidaten voor de eindzege. Mijn favorieten voor de eindzege: Bernal, Thomas, Fuglsang heeft ook een grote kans."

"Voor mij is Fuglsang een van de sterkste renners die ik dit jaar heb gezien. Als hij zijn vorm van in het voorjaar drie weken kan aanhouden, zal hij heel dicht zijn bij de eindzege in Parijs. Elk jaar duiken er ook nieuwe namen op. Ook Yates, Quintana, Landa, Martin, Kruijswijk hebben dit jaar al getoond dat ze er klaar voor zijn", zegt de kopman van het Franse AG2R-La Mondiale. 

Opvolger Hinault

Ondertussen is het al van 1985 en Bernard Hinault geleden dat er nog eens een Fransman de Tour won. "Ik weet dat het lang geleden is", beaamt Bardet. "Er zijn elk jaar grote verwachtingen rond mij om die lacune in te lossen en ik zal opnieuw mijn best doen. Maar ik voel niet alleen de Franse druk op mijn schouders. Je hebt ook nog Thibaut Pinot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties