Speerpunt van Lotto Soudal: "Tevreden met één ritzege, maar ik mik op zoveel mogelijk overwinningen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Speerpunt van Lotto Soudal: "Tevreden met één ritzege, maar ik mik op zoveel mogelijk overwinningen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Caleb Ewan is natuurlijk de grootste kanshebber namens Lotto Soudal om vanaf komende zaterdag een rit in de Tour te winnen. De Australiër start zijn eerste Tour voor een Belgische werkgever met veel vertrouwen.

Ewan won eerder dit seizoen al 2 ritten in de Giro, maar gaat nu ook op zoek naar succes in de Tour. "Starten in België is een geweldige manier om aan mijn eerste Tour te beginnen", laat Ewan optekenen bij zijn team. "Er staan sterke sprinters aan het vertrek en iedereen verkeert in zijn beste vorm, maar het feit dat ik dit seizoen al zes zeges wist te boeken, geeft me heel wat vertrouwen."

Geel?

In de eerste rit in Brussel wacht er al meteen een kans op geel voor de sprinters. "De openingsetappe wordt ongetwijfeld gevaarlijk. Naast de klassementsrenners die uit de gevarenzone willen blijven, zullen alle sprinters vooraan willen zitten aangezien het niet enkel een kans op ritwinst is, maar ook een opportuniteit om de eerste gele trui te bemachtigen."

6 tot 8 kansen

En als het in die openingsrit niet wil lukken, dan volgen er nog genoeg kansen volgens de Australische pocketsprinter. "Afhankelijk van hoe goed ik klim, zijn er volgens mij 6 tot 8 sprintkansen. De lastige finales tijdens de zogenaamde sprintetappes kunnen in mijn voordeel spelen, maar in de Tour zijn er enkele specialisten voor dat soort type ritten aanwezig en uiteindelijk ben ik meer een sprinter voor de vlakkere aankomsten."

"Als ik de Tour kan beëindigen met één ritzege, zal ik tevreden zijn maar uiteraard mik je altijd op zoveel mogelijk overwinningen", belsuit Ewan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties