Van Avermaet deelt lof uit aan Merckx, Brussel en Grote Markt: "Zonder Eddy Merckx zou er hier nu geen koers zijn"

Van Avermaet deelt lof uit aan Merckx, Brussel en Grote Markt: "Zonder Eddy Merckx zou er hier nu geen koers zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De ploegenvoorstelling van de Ronde van Frankrijk op de Grote Markt in Brussel lokte een massa volk. Bij het oprijden van het podium bleek Greg Van Avermaet behoorlijk populair te zijn. Hij genoot er met volle teugen van en deelde vrolijk complimenten uit.

Eén ding is duidelijk: Van Avermaet staat te trappelen voor de Ronde van Frankrijk 2019. "Ik ben heel content om hier in België te zijn. Het is is de eerste keer dat ik een Tourstart in eigen land meemaak. De Grand Départ in Brussel is toch iets speciaal."

Er zijn veel kansen op ritwinst 

En niet vergeten: de Tour is dit jaar een grote hommage aan Eddy Merckx, de grootste wielrenner aller tijden. "Ik denk dat zonder Eddy er nu hier geen koers zou zijn. De eer is aan hem. België is een wielernatie. De eer is aan hem. Dat is goed voor ons, coureurs, dat motiveert. Ik hoop ook mijn deel te doen. Er zijn veel kansen op ritwinst."

De ploegvoorstelling op de Grote Markt is alvast wel een leuke intrede. Al is het niet de eerste keer dat Van Avermaet daar komt. "Als ik de tijd heb, kom ik hier wel eens een koffie drinken. Brussel is een mooie hoofdstad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties