VOORBESCHOUWING: Alaphilippe trotseert de concurrentie van De Gendt & co

VOORBESCHOUWING: Alaphilippe trotseert de concurrentie van De Gendt & co
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de meest aantrekkelijke klassementen in de Ronde van Frankrijk van dit jaar zou wel eens het bergklassement kunnen zijn. Vorig jaar was er met Alaphilippe een straffe winnaar, die ook nog eens twee ritten won. De smaakmaker van Deceuninck-Quick.Step gaat voor een tweede trui op rij.

Gezien de prestaties die Alaphilippe dit jaar allemaal al heeft neergezet, zou hij dit jaar nog meer kans moeten maken. Zo eenvoudig is het natuurlijk niet, maar de Fransman heeft alles in huis om opnieuw één van de uitblinkers in de Tour te worden. Gezien zijn vermogen om af te werken aan de finish, kan een ritzege (of meer) hem weer in positie brengen voor een nieuwe bolletjestrui.

Er zullen overigens wel genoeg Fransen zijn die in hun eigen land een gooi willen doen naar die trui. Het kan een mooi doel zijn voor Warren Barguil, waar het weer beter mee lijkt te gaan. Als Thibaut Pinot een goed algemeen klassement rijdt, kan hij ook één van de kandidaten zijn voor de bergtrui. Oftewel neemt David Gaudu die rol op zich als afleider in zijn eerste Tour.

IN SCHADUW VAN FUGLSANG

Het sterke Astana kan ook wel enkele pionnen naar voren schuiven. Fraile en Bilbao kunnen zich in de schaduw van Fuglsang tonen bergop. Ook voor Ben King van Dimension Data, tweevoudig winnaar van een bergrit uit de Vuelta van vorig jaar, is de bergtrui een mooie streefdoel.

Wie in de Ronde van Spanje ook al zijn potentieel toonde, is natuurlijk Thomas De Gendt. Aangezien die dit jaar drie grote ronden rijdt, is het wel kwestie van zijn inspanningen wat te verdelen. In de Giro wilde hij niet voor de bergtrui gaan. Maar de bollen in de Tour, dat is nog wel iets anders. In de Franse bergen mogen we menige aanvallen van De Gendt verwachten.

CICCONE EVEN STERK ALS IN DE GIRO?

Eén van de grote drie uit het Movistar-kamp zal ook wel een rol spelen in deze competitie. Andere kandidaten zijn ook nog Jesus Herrada van Cofidis. Giulio Ciccone won al de bolletjes in de Giro en zou dat in de Tour wel eens willen overdoen. En daarnaast is er ook nog Egan Bernal, favoriet voor het geel en ongetwijfeld de beste klimmer in de Tour.

Maar Deceuninck-Quick.Step ligt sowieso in polepositie. Als Alaphilippe niet zou kunnen meedoen voor een tweede trui op rij, kan het nog altijd rekenen op Enric Mas. Door de vele beklimmingen in het hoogtegebergte boven de 2000m maken de echte klimmers dit jaar immers toch wat meer kans. Zo heeft ook Vincenzo Nibali al aangekondigd voor de bergtrui te willen gaan.

ONZE STERREN:

**** Julian Alaphilippe
*** Egan Bernal - Enric Mas - Vincenzo Nibali
** Thomas De Gendt
* Giulio Ciccone - Omar Fraile - Jesus Herrada - Thibaut Pinot - Rigoberto Uran

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties