Adam Yates met hoge ambities naar de Tour: "Zullen niet per se attractiever koersen zonder Froome"
Redactie vanuit Kortenberg
| 0 reacties

Adam Yates (Mitchelton-Scott) met podiumambities naar de Tour

Adam Yates met hoge ambities naar de Tour: "Zullen niet per se attractiever koersen zonder Froome"
Foto: © photonews

Eén voor allen, allen voor (Adam) Yates? De Brit van Mitchelton-Scott hoopt de komende drie weken zijn podiumambities waar te maken in de Tour de France.

Een ontspannen Adam Yates stond vrijdagnamiddag met een halfuurtje vertraging de pers te woord in de Scott-winkel van Kortenberg. "In 2016 pakte ik de witte trui en kwam ik dicht bij het podium (Yates werd 4e, red.). Het was een fantastisch jaar voor mij", aldus Adam Yates op de persconferentie.

"Dit seizoen nam ik een kleine pauze na Luik-Bastenaken-Luik en ik startte de trainingen terug op in Andorra. In de Dauphiné bleek dat de conditie goed was, alleen werd ik dan ziek op het einde.  Maar de conditie was duidelijk goed. Elk jaar word ik beter. Dus ik wil hopelijk nog beter doen dan die 4e plek", vervolgt de renner van Mitchelton-Scott. 

Luxeknecht Simon

Simon Yates, vorig jaar eindwinnaar van de Vuelta, speelt luxeknecht voor zijn broer. "Simon komt uit de Giro, maar hij heeft die goed verteerd. Hij zal dezelfde rol spelen als ik voor hem in de Vuelta. In de laatste week zal ik hem zeker nodig hebben, met enkele zware bergritten voor de boeg", weet Yates

De concurrentie dan. Wie ziet Yates als grootste rivalen? "Het is moeilijk om er enkele namen uit te pikken. Er zijn vijf of tien renners die kunnen winnen. We zullen moeten wachten tot de eerste bergrit. Een Tour zonder Froome? Er zal niet veel veranderen. We zullen ook niet per se attractiever kunnen koersen zonder Froome, want de ploegen zullen hun tactiek niet aanpassen. Het maakt niet uit wie er is, de Tour is altijd een chaotische wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties