Bauke Mollema wil zeker zijn eigen kans wagen in de Tour de France: "Er gaan zeker kansen komen"

Nils Wens
| 1 reacties
Bauke Mollema wil zeker zijn eigen kans wagen in de Tour de France: "Er gaan zeker kansen komen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bauke Mollema mag terugkijken op een geslaagde Giro. Hij werd vijfde in het algemeen klassement en nu gaat hij nog eens alles geven in de Tour als superknecht van Richie Porte. Toch wil hij ook zelf zijn kans wagen.

Volgens Mollema voelen zijn benen op dit moment goed. "De benen voelen nu goed. Ik heb goed getraind. Ik ben benieuwd hoe goed ik nu zal zijn. Dat zullen we vooral na de eerste bergrit weten. Ik voel dat ik er klaar voor ben."

Mollema legt op de persconferentie van Trek-Segafredo uit dat het zal het zaak zijn om in de eerste ritten goed bij de les te zijn. "De eerste ritten zullen hectisch worden, maar de laatste twee weken zijn meer mijn ding."

Plan B?

Volgens Mollema heeft Trek-Segafredo geen plan B. "We hebben op dit moment nog geen plan B, maar we gaan er ook niet vanuit dat het nodig is. Porte heeft de laatste jaren pech gehad, maar hij is onze absolute kopman. Hij heeft dit jaar ook al pech gehad, maar hij is de laatste maanden beter aan het rijden. 

De Nederlander wil ook zijn eigen kans wagen in deze Tour. "Het is de bedoeling dat ik in de laatste week zelf mijn kans ga wagen. Er zijn wel wat overgangsritten zijn, dus er liggen zeker kansen op een ritoverwinning."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties