Drie dagen Tour in België: wat mogen we ervan verwachten?

Drie dagen Tour in België: wat mogen we ervan verwachten?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als de opkomst van het publiek op de ploegenvoorstelling in Brussel een indicatie is, zal er de komende dagen veel volk langs de straten te zien zijn en zal het aan ambiance niet ontbreken. Maar wat kunnen de eerste drie dagen van de Tour in België nog opleveren?

Beginnen doet het Tourpeloton zaterdag op de Grote Markt. Van in Brussel zetten de renners koers naar de Vlaamse Ardennen. Op de Muur van Geraardsbergen kan er een gooi gedaan worden naar de eerste bolletjestrui en ook de Bosberg kan de klassieke types nog uitnodigen om aan te vallen. Wat die aanvalsdrang zou kunnen tegenhouden, is dat de hellingen zo vroeg in de etappe liggen.

Hier en daar duikt er een stem op die denkt dat deze pittige aanvangsfase wel iets kan teweeg brengen, maar de algemene verwachting is toch dat de sprinters aan zet zullen zijn. Maar eerst rijden de renners richting Charleroi. Vervolgens keren ze terug richting de hoofdstad via onder andere Overijse en Tervuren. En dan is het aan het Koninklijk Paleis aan de sterke mannen onder de spurters.

VLAKKE EN BREDE WEGEN VOOR TIJDRIJDERS

Wie de deelnemers aan de Ronde van Frankrijk een eerste keer op hun tijdritfiets wil zien, moet zondag in het centrum van Brussel zijn, want in de tweede rit ligt de start aan het Koninklijk Paleis. Een ploegentijdrit schotelt hen een kleine dertig kilometer in en rond de hoofdstad voor, grotendeels over vlakke wegen. De aankomst ligt aan de Eeuwfeestlaan aan het Atomium. De hardrijders moeten op de brede wegen hun ei wel kwijt kunnen.

In beide ritten zijn er uiteraard ook passages door Sint-Pieters-Woluwe als eerbetoon aan Eddy Merckx. Brussel trekt veel aandacht naar zich toe, maar ook de derde rit van de Tour loopt nog een stukje door België. De startplaats ligt dan wel in Henegouwen, want dat is namelijk Binche. Dat is tevens de thuishaven van Wanty, hoofdsponsor van de derde Belgische ploeg in deze Tour.

SNEL DE GRENS OVER IN DERDE RIT

De mannen van Hilaire Van der Schueren zullen dus zeker gemotiveerd aan de start verschijnen. Het duurt echter niet lang eer het peloton de grens naar Frankrijk over steekt. In Epernay ligt mogelijk al een eerste kans voor de punchers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties