Drievoudig wereldkampioen op de piste voor meer dan vier jaar naar gevangenis
Redactie
| 0 reacties

Jack Bobridge veroordeeld voor verhandelen van xtc

Drievoudig wereldkampioen op de piste voor meer dan vier jaar naar gevangenis
Foto: © photonews

Zijn laatste ploeg als wegrenner was Trek-Segafredo in 2016. Nadien zette hij wegens Artritis een punt achter zijn carrière. Zijn grootste successen beleefde Jack Bobridge echter op de baan: hij werd driemaal wereldkampioen en eenmaal olympisch kampioen. Nu maakt hij veel mindere tijden door.

Jack Bobridge heeft immers een celstraf van 4,5 jaar gekregen. Dat meldt News.com.au. Bobridge zou verwikkeld zijn geraakt in het drugsmilieu. De Australiër had al toegegeven eens met een ploegmaat xtc en cocaïne te hebben gebruikt. Hij werd er ook van verdacht zelf xtc te hebben verhandeld en het gerecht heeft hem nu schuldig bevonden.

VERVROEGDE VRIJLATING MOGELIJK

Hoewel Bobridge veroordeel is tot een straf van meer dan vier jaar, komt hij wel in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Het is dus nog afwachten hoe lang hij effectief in de gevangenis zal moeten zitten. In elk geval bereikt de negatieve spiraal hiermee voor hem een dieptepunt.

Na afloop van zijn wielerloopbaan was hij immers in een zwart gat terechtgekomen. Zijn huwelijk liep op de klippen, hij maakte schulden en sinds 2017 volgden dan arrestaties door de politie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties