Elia Viviani wil leemte op zijn palmares opvullen: "De Giro zal niet meer meespelen in mijn hoofd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sterrebeek
| 0 reacties
Elia Viviani wil leemte op zijn palmares opvullen: "De Giro zal niet meer meespelen in mijn hoofd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Giro bleef de nul hangen bij Elia Viviani, maar na de Ronde van Zwitserland is het vertrouwen groot bij de Italiaan van Deceuninck-Quick.Step. De Tour is nog steeds de enige grote ronde waar Viviani nog niet kon winnen.

"We willen goed starten", liet Viviani weten in Sterrebeek. "Ik weet niet hoeveel kansen er zijn voor de sprinters, maar dat is niet belangrijk. Het belangrijkste is om meteen goed van start te gaan. De concurrentie is groot en sterk, maar we hebben zeker een kans op ritwinst. Voor mij is het ook belangrijk om na de Vuelta en de Giro nu ook een rit in de Tour te winnen."

De Giro draaide uit op een teleurstelling. Viviani won een rit, maar moest die na tussenkomst van de jury aan Gaviria laten. "Dat zal niet meer meespelen", zegt de sprinter. "Zoals je kon zien, had ik in de Giro daar op mentaal vlak een probleem mee. Maar door de Ronde van Zwitserland heb ik mijn vertrouwen terug. Het was een perfect scenario en een uitstekende voorbereiding op de Tour."

Viviani praat vooral met heel veel lof over zijn sprinttrein. "Mijn benen zijn er en de lead-out is geweldig. Het gaat niet alleen over kracht, maar ook over precisie en focus. Mijn lead-out is supersterk, dus we mogen met vertrouwen naar de Tour gaan."

Geel en groen

Over de truien dan. Geel is een mogelijkheid zaterdag, groen in Parijs acht Viviani minder waarschijnlijk. "Het groen is moeilijk omdat ik weinig punten kan pakken in de overgangsritten."

"Sagan klimt goed en kan meegaan in de ontsnappingen. Ik kan niet met hem wedijveren, dus ik moet ritten winnen. Dat de druk groot is met de start in België? Ik voel de druk. Ik weet dat het belangrijk is", besluit Viviani. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties