Ex-Belgisch kampioen Yves Lampaert laat zich uit over zijn rol en doelen in de Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sterrebeek
| 7 reacties
Ex-Belgisch kampioen Yves Lampaert laat zich uit over zijn rol en doelen in de Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Yves Lampaert is één van de twee Belgen in de achtkoppige Tour-selectie van Deceuninck-Quick.Step. De voormalige Belgische kampioen zal vooral gebruikt worden in de sprinttrein van Elia Viviani.

Geen Belgische tricolore in deze Tour, want Yves Lampaert gaf de kampioenentrui door aan Tim Merlier. "Of het spijtig is? Ik heb vorig jaar wel de Tour mogen rijden in de tricolore", aldus Lampaert. "Ik heb alles gegeven op het BK, maar het komt natuurlijk niet op bestelling. Maar het had natuurlijk nog iets specialer geweest als ik in Brussel in de Belgische kampioenentrui mocht starten."

Speciaal

Vijftig jaar na de eerste Tourzege van Eddy Merckx vormt Brussel dus het decor voor Le Grand Départ. "Dit is toch wel speciaal", bekent de West-Vlaamse hardrijder. "Het land leeft helemaal mee en de spanning groeit. Je ziet dat alles in het teken van de Tour staat. Het is te hopen dat het een mooi feest wordt."

De rol van Lampaert in deze Tour is duidelijk. Het wordt voornamelijk werken voor de kopmannen. "Net zoals bij Dries (Devenyns, red.)", klinkt het. "Ik zal in de lead-out van Elia als één van de eerste jongens gebruikt worden. In de rest van de Tour zal ik drinkbussen halen en andere jongens zoals Julian in positie brengen."

"Misschien probeer ik wel eens mee te gaan in een vroege vlucht, maar het is moeilijk om op voorhand te zeggen waar een type renner als ik kan winnen. Ik zal ook moeten afwachten hoe mijn benen zijn na twee weken."

En waarom niet een doel maken van de tijdrit? De 13e etappe is een chronoproef van 27 kilometer. "Moeilijk te voorspellen", geeft Lampaert toe. "Het zal wat afhangen van de benen en het parcours. Als het vrij vlak is, wil ik mij wel dubbelplooien. Maar als het te veel klimmen is, zal ik het beschouwen als een extra rustdag", besluit Lampaert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties