Geraint Thomas voelt zich best goed bij het medekopmanschap: "Ik mag toch niet op koersen wedden"

Geraint Thomas voelt zich best goed bij het medekopmanschap: "Ik mag toch niet op koersen wedden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geraint Thomas of Egan Bernal? Wie is nu juist de kopman bij Team Ineos? Het antwoord op die vraag zal volgen in de loop van de Ronde van Frankrijk. Titelverdediger Thomas vindt het best een prettige situatie. Voor hem mag de Tour nu wel gaan beginnen.

Door het sterke presteren van Bernal, lijkt de Colombiaan op zijn minst op gelijke hoogte van Thomas te staan. Hij is een eerlijke en goeie kerel. Zolang we goed communiceren en eerlijk zijn tegen elkaar, zoals Froome en ik dat vorig jaar waren, kan het goed uitpakken. Het zal een enorm voordeel zijn om ons allebei in de finale te hebben", zei de Tourwinnaar van 2018 op de ploegenvoorstelling in Brussel aan onder andere Cyclingnews.

Ik wil er gewoon aan beginnen 

Of hij nu zelf al dan niet favoriet is, daar ligt hij niet wakker van. "Daar kunnen alle anderen over praten. Ik mag toch niet wedden op koersen, dus de kansverhouding kan me weinig schelen. Ik kijk uit naar de koers. Ik wil er gewoon aan beginnen."

Over de voornaamste belagers heeft Thomas wel een idee. "Fuglsang is al het hele jaar sterk. Porte zal zeker meedoen. Je hebt de broers Yates, de ene of de andere. Ik weet toch nooit de welke het is. Er zullen veel sterke mannen meedoen, dat maakt het interessant."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties