Groenewegen heeft manier om aan Nederland-gekte te ontsnappen en gunt Van Aert enkel de Matthews-ritten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Dylan Groenewegen houdt druk af door weinig te lezen uit de media

Groenewegen heeft manier om aan Nederland-gekte te ontsnappen en gunt Van Aert enkel de Matthews-ritten
Foto: © photonews

Er is geen ontkomen aan: de Oranje-gekte is er weer. Voorlopig door de prestaties van de Nederlandse vrouwen op het WK voetbal, maar zaterdag is die er ook voor Dylan Groenewegen. Al zal het dan toch vooral een gele gekte zijn. Heel Nederland hoopt dat Groenewegen dan 'le maillot jaune' om krijgt.

Groenewegen rijdt sowieso al in het geel. Maar die geel-zwarte trui van Jumbo-Visma wil hij ongetwijfeld eens inruilen voor die echte gele trui. Al laat de Nederlandse spurtbom de druk geen vat op hem krijgen. "Ik lees geen kranten en volg geen sociale media", verklapt Groenewegen aan Gazet van Antwerpen. "Dat helpt."

Wat in zijn voordeel speelt: hij heeft het allemaal al eens meegemaakt. "Vorig jaar begon de Tour ook met een sprintersetappe en toen was het net hetzelfde.Toen miste ik het geel, maar een week later won ik wel twee keer en toen was het weer van Hallelujah."

LOGISCH KOPMANSCHAP

Ook man in vorm Wout van Aert maakt deel uit van de Tourselectie, maar die mag niet meesprinten in de vlakke ritten. "Dat is logisch, toch? Ik heb massasprinten gewonnen. Wout kan een beetje vanalles, maar een pure sprinter is hij niet." Welke ritten zijn dan voor wie? "Dat zal doorgaans voor de hand liggen. Ik ben de pure sprinter op het vlakke, de tussenetappes - de Michael Matthews-etappes zeg maar - zijn voor Wout.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties