Hilaire Van der Schueren droomt van goed klassement, of zijn kopman dat nu wil of niet

Hilaire Van der Schueren droomt van goed klassement, of zijn kopman dat nu wil of niet
Foto: © photonews

Hilaire Van der Schueren is op zijn 71ste toe aan zijn 22ste Ronde van Frankrijk in de ploegwagen. Zijn Wanty-Gobert hoopt de grenzen toch wat te verleggen. Van der Schueren hoopt om met Guillaume Martin een goed klassement te rijden, ook al lijkt die daar zelf weinig zin in te hebben.

Van der Schueren kan alvast zijn eigen schat van ervaring aanspreken om hem daarbij te helpen. "Ik heb in het verleden met grote renners gewerkt. Met Joop Zoetemelk bijvoorbeeld, al was dat in de laatste periode van Joop. Ik zou graag met deze ploeg ook op het einde bij de eerste twaalf van de Tour rijden."

ZOALS IN DE GIRO

Martin is de enige van de ploeg die daarvoor in aanmerking komt en die wil eerder in een ontsnapping gaan om te proberen een ritzege te behalen. Voor een klassement voelt de Fransman weinig. "Ik weet dat Guillaume Martin die ambitie zelf niet zo heeft. Maar ik ben ook eens naar de Giro gegaan met een renner die daar niet van wakker lag en die stond op het einde van de Giro op het podium."

Zover zal het in de Ronde van Frankrijk waarschijnlijk wel niet komen. "Ik zeg niet dat we hier in deze Tour op het podium gaan belanden, maar de samenstelling van deze ploeg moet Guillaume naar La Planche des Belles Filles brengen in een goede positie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties