Huldiging op Grote Markt was nog maar het begin: alles wordt uit de kast gehaald om Eddy Merckx te eren

Huldiging op Grote Markt was nog maar het begin: alles wordt uit de kast gehaald om Eddy Merckx te eren
Foto: © photonews

Al een geluk dat Eddy Merckx zijn eigen agenda dezer dagen niet moet bijhouden, want alleen daar al mee zou hij zijn dagen volledig vullen. De huldiging op de Grote Markt na de ploegenvoorstelling was al bijzonder. Een dag later werd Merckx verwacht aan in het Kasteel van Laken.

Op VRT NWS was immers een stukje te zien van de plechtigheid die daar in De Rotonde plaatsvond. Koning Filip ontving er Eddy Merckx. Koningin Mathilde had voor de gelegenheid een gele jurk aangetrokken. Merckx mocht vervolgens zijn echtgenote Claudine, zijn kinderen Sabrina en Axel en hun partners voorstellen.

Ook de ploegmaten van Merckx uit de Tour van '69, het jaar dat hij voor het eerst de eindzege pakte, mochten erbij zijn. Ook met Tour-baas Christian Prudhomme werd de hand geschud. Buiten werd er dan nog de tijd genomen voor enkele foto's.

FANS IN WOLUWE ZIJN ER KLAAR VOOR

De eerste twee Tourritten moeten ook hoogtepunten worden voor Merckx, want die passeren in zijn Sint-Pieters-Woluwe. Op het hockeyveld in het park van Woluwe hebben fans alvast een spandoek van achtduizend vierkante meter ontvouwd met daarop een bedanking aan Merckx en een grote afbeelding van hem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties