Jasper De Buyst gretig om in 'thuiskoers' te starten en laat ervaring spreken: "Ik kan dat cliché bevestigen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

De Buyst plaatst Ronde van Frankrijk boven alle andere koersen

Jasper De Buyst gretig om in 'thuiskoers' te starten en laat ervaring spreken: "Ik kan dat cliché bevestigen"
Foto: © photonews

Jasper De Buyst heeft op training alvast reeds laten zien dat hij bereid is om diep te gaan. Dat zal ook nodig zijn op sprinter Caleb Ewan in de Ronde van Frankrijk aan overwinningen te helpen. De Buyst heeft er wel een goed oog in en beseft het belang van de Tour.

"Het cliché zegt dat je enerzijds het wielrennen hebt en dat daarboven de Tour de France staat. Dit wordt mijn tweede deelname en ik kan dat cliché alleen maar bevestigen", beweert De Buyst. Gelukkig dan maar dat de vorm behoorlijk goed is. "Mijn conditie is beter dan vorig jaar."

De taak van De Buyst is om Caleb Ewan in goede positie te brengen zodat die het dan in de sprint minstens één en liefst meerdere keren kan afmaken. "Het voordeel is dat Caleb zowel de snelle als iets lastigere aankomsten aankan. We hebben elkaar intussen goed gevonden en de motivatie is gigantisch om die eerste rit aan te vatten."

De start is een thuiskoers voor mij 

Die zal bij iedereen wel aanwezig zijn, net als de druk om te moeten winnen. "De Ronde van Frankrijk brengt altijd een grote druk met zich mee, maar daar moet je mee leren leven. We gaan er alles aan doen om zaterdag die eerste rit te winnen en zo meteen de gele trui te veroveren. Ik ben opgegroeid in Brussel, dus de start is eigenlijk een thuiskoers voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties