Julian Alaphilipe verrast bij bekendmaking van zijn doelen: "Niet mijn topprioriteit' en "Toch iets speciaal"

Julian Alaphilipe verrast bij bekendmaking van zijn doelen: "Niet mijn topprioriteit' en "Toch iets speciaal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds zijn ritzege in de Dauphiné zit Julian Alaphilippe dit jaar al in de dubbele cijfers. Maar een overwinning in de Tour, die telt voor twee. Alaphilippe wil in de eerste plaats plezier maken. En een dagje in het geel rijden, dat is hem misschien nog wel het meeste waard.

"Ik wil mezelf en mijn talrijke fans plezier doen", zo omschrijft de Fransman zijn mindset in Het Laatste Nieuws. Hij mag zich natuurlijk amuseren, maar Deceuninck-Quick.Step wil vooral ferm uitpakken. Zeker in het eerste deel van de Tour.  "Een belangrijke eerste week. Met al meteen vijf mooie kansen op rij", weet Alaphilippe.

MIKKEN OP COLMAR EN EPERNAY

Wees maar gerust dat hij er klaar voor is: hij kent die vijf kansen op ritwinst overigens uit het hoofd. "Massaspurten voor Elia in Brussel en Nancy, de ploegentijdrit waarin we hoog willen scoren en de ritten naar Colmar en vooral Epernay, die mij uitstekend moeten liggen."

En dan is er nog iets waar Alaphilippe van droomt. "De gele trui. Misschien kan ik ze wel eens pakken. Dat is toch iets heel speciaal." Als bollenman van 2018 zou je verwachten dat hij vooral voor de bergtrui gaat, maar daar is hij nu nog niet mee bezig. "Het is niet mijn topprioriteit. Wat niet wil zeggen dat de ambitie niet gaandeweg kan groeien. Eenmaal je die trui hebt gedragen, wil je dat uiteraard graag opnieuw."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties