Meurisse tankte in sterke Dauphiné vertrouwen voor de Tour, ook Backaert en Aimé De Gendt hebben duidelijke doelen

Xandro Meurisse wil Guillaume Martin bijstaan in het gebergte

Meurisse tankte in sterke Dauphiné vertrouwen voor de Tour, ook Backaert en Aimé De Gendt hebben duidelijke doelen
Foto: © photonews

Xandro Meurisse heeft in kampioenschappen al getoond hoe waardevol hij kan zijn. Het rondewerk is wel nog iets anders, maar zijn topvijftiennotering uit de Dauphiné doet het beste verhopen. Ook Frederik Backaert en Aimé De Gendt weten wat er van hen verwacht wordt in de Tour.

Meurisse is door zijn goeie Dauphiné niet gaan zweven, maar het vertrouwen is er wel. "Het is een beetje afwachten wat het gaat worden in een koers van drie weken. In de Dauphiné verraste ik. Dat geeft vertrouwen voor deze Tour. Niet alleen voor mezelf, maar ook op de kopman bij te staan."

Langs de andere kant is er dus ook nog enige onzekerheid, maar de voortekenen zijn gunstig. "Ik weet niet hoe het zal uitdraaien. Maar als ik voortga op wat ik in de Dauphiné deed, zie ik mezelf wel iets betekenen. Ik wil Martin bijstaan in het gebergte."

OFFENSIEF VOOR DE DAG KOMEN

Backaert kleurde in 2017 de Tour met meerdere aanvallen, miste vorig jaar de selectie en maakt dus dit jaar zijn terugkeer. "Zoals anders probeer ik weer offensief voor de dag te komen. Ook al moet ik ook een beetje de kopmannen helpen. In de bergen is dat Martin, in de sprints is dat Pasqualon."

Ook zelf wil hij wel eens een poging wagen en een gooi doen naar een ritzege. "Het is altijd mooi als je iets kan winnen en ik denk dat het ploegenklassement ook belangrijk kan zijn voor ons. Ik wil nog beter doen dan twee jaar geleden."

DE GENDT ZET STAP VOORUIT

Aimé De Gendt zette zijn progressie dan weer verder met een verdienstelijke Ronde van België. "De Baloise Belgium Tour kan je nog niet vergelijken met de Ronde van Frankrijk. Ik heb een redelijke vorm, maar dit is WorldTour-niveau. Om op dat niveau alle dagen mee te doen, dat is nog iets anders. Ik heb wel een stap gezet dit jaar. Ik hoop om nog meerdere stappen te kunnen zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties