Pinot duidt opmerkelijke favoriet aan en acht zich ondanks brede steun niet zegezeker: "Het is niet altijd zo simpel"

Pinot duidt opmerkelijke favoriet aan en acht zich ondanks brede steun niet zegezeker: "Het is niet altijd zo simpel"
Foto: © photonews

Door de afwezigheid van enkele toppers ligt er dit jaar een unieke kans voor enkele outsiders om het podium te halen of zelfs te verrassen met eindwinst. Rond Bardet is er nog veel twijfel, maar Thibaut Pinot zou volgens velen Frankrijk wel eens veel vreugde kunnen bezorgen in de Tour van 2019.

Maar ook voor hem is het nu stilaan het moment van de waarheid. Er werd hem al vaak gevraagd of het nu of nooit is. Zo ook op de persconferentie van zijn team in Brussels Expo. "Dat verveelt me niet, maar ik versta het ook niet. Ik ben 29, ik heb dus nog wel wat jaren voor de boeg. Langs de andere kant is dit een jaar waar ik in topvorm zit."

Ik wil nu weer de echte Pinot laten zien 

Sinds zijn derde plaats in 2014 kon de kopman van Groupama-FDJ de Tour wel slechts één keertje uitrijden. "Ik heb gemengde gevoelens bij de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar zat ik niet in de Tour na mijn opgave in de Giro. Thuis naar de koers kijken was helemaal niet plezant. Dit is de koers waar iedereen over praat. Ik ben al twee keer moeten opgeven. Ik wil nu weer de echte Pinot laten zien."

Menig analist denkt dat dat wel eens zou kunnen lukken, maar Pinot kent het verhaal van de beer en het vel. "Ik kom met mijn beste vorm in jaren aan de start. We nemen graag de koers in handen, maar het is niet altijd zo simpel. Voor mij zijn er drie topfavorieten: Egan Bernal, Geraint Thomas en Jakob Fuglsang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties