Belg rijdt naar podiumplaats in proloog Ronde van Oostenrijk
Redactie
| 0 reacties

Pieter Vanspeybrouck komt slechts vier seconden tekort voor ritzege in Oostenrijk

Belg rijdt naar podiumplaats in proloog Ronde van Oostenrijk
Foto: © photonews

Alle ogen waren vandaag gericht op België wegens de start van de Ronde van Frankrijk, maar ook in Oostenrijk wordt er gekoerst. Daar opende een proloog de debatten. Eén Belg in het bijzonder toonde meteen op de afspraak te zijn. Pieter Vanspeybrouck werd knap derde.

Het was een bijzonder korte proloog van slechts 2,5 kilometer die de renners in Wels voorgeschoteld kregen. Het is niet iedereen gegeven om op zo'n korte afstand te kunnen uitpakken, maar Vanspeybrouck deed het zeer aardig. Onze landgenoot moest slechts vier seconden toegeven op de winnaar en bemachtigde de laatste podiumplaats.

Die winnaar, dat was de Duitser Jannik Steimle. Die klopte thuisrijder Mathias Brändle met een seconde. Vanspeybrouck vervolledigde dus de top drie en daar was de man van Wanty-Gobert wel blij mee. "Het doet deugd om na een lange tijd opnieuw een ereplaats te pakken te krijgen", reageerde Vanspeybrouck.

Korte opdrachten zoals deze liggen me 

"Korte opdrachten zoals deze liggen me wel", vervolgde hij. "Ook al had ik het voelen aankomen dat ik net buiten de selectie voor de Ronde van Frankrijk zou vallen, was ik toch teleurgesteld. Maar al snel kon ik de knop omdraaien en me focussen op deze Ronde van Oostenrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties