Belgisch klimtalent passeert zijn voordeur in openingsrit Tour: "Er zal misschien een traantje vloeien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgisch klimtalent passeert zijn voordeur in openingsrit Tour: "Er zal misschien een traantje vloeien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Laurens De Plus wordt de start van de Ronde van Frankrijk érg bijzonder. De Ninovieter passeert in de openingsrit van zaterdag zijn voordeur en de winkel van zijn ouders, die een emotioneel moment te wachten staan.

De ouders van De Plus hopen dat toch een kleine groet kan uitbrengen. "Diep vanbinnen hoop ik dat hij wat ruimte krijgt van het peloton om ons te groeten", zegt mama Vera bij Sporza. "Het droomscenario is dat hij even alleen voorop zal mogen rijden zodat we hem goed kunnen aanmoedigen."

Een speciaal moment dus voor de ouders van het Belgische klimtalent. "Voor het eerst mag hij deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. En dan passeert hij in de eerste rit nog eens langs zijn huis. Dit is toch wel uniek. Het is een emotioneel moment voor ons. Voor de supporters en de familie is dit misschien wel leuk, maar bij ons zal er misschien wel een traantje vloeien", bekent zijn moeder. 

'Nooit gedacht'

"Hij is ook nog maar 23 jaar", zegt papa Geert. "We hadden nooit gedacht dat hij dit niveau zou halen. En dan meteen de Ronde van Frankrijk. Dat hadden we in onze stoutste dromen niet verwacht. We weten ondertussen wat het is om onze zoon te zien koersen maar dit is toch wel iets anders dan de Giro."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties