Bij Mitchelton-Scott hebben ze slechts één prioriteit: "Dit wordt de meest open Tour in tien jaar"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortenberg
| 3 reacties

Matt White (Mitchelton-Scott) wil met Adam Yates vol voor geel gaan

Bij Mitchelton-Scott hebben ze slechts één prioriteit: "Dit wordt de meest open Tour in tien jaar"
Foto: © photonews

Bij Mitchelton-Scott zetten ze de komende drie weken op één doel: Adam Yates in het geel krijgen. En liefst ook op het podium in Parijs.

"Onze prioriteit nummer één is op één trui jagen: de gele trui", steekt Matt White de ambities niet onder stoelen of banken. "Ik denk dat dit de meest open Tour van de afgelopen tien jaar wordt. Ons doel is om Adam zo goed mogelijk te ondersteunen om zo hoog mogelijk te eindigen."

White zien bovendien een handvol concurrenten voor het geel. "Er zijn vijf of zes renners: Bernal, Bardet, Pinot, Fuglsang, ... Richie (Porte, red.). En dat zijn ze nog niet allemaal."

'Sterkst mogelijke ploeg'

Behalve de snelle Trentin staat alles in het teken van kopman A. Yates. "Ik denk dat deze groep - en ik grap niet - de sterkste groep is die we konden samenstellen voor de Tour. In tegenstelling tot de voorbije jaren zullen we niet op een sprint focussen. Ons eerste doel is het algemene klassement. Als we onderweg ook enkele ritten kunnen meepikken, dan zullen we dat niet laten liggen."

"Dit is een geweldige groep, met veel ervaring. Maar het is ook een jonge ploeg. Met Daryl Impey hebben we slechts één renner boven de 30 jaar, maar toch is er veel ervaring", aldus White, die nog even de bedenkelijke blik van Impey beantwoordde na de uitspraak over de +30 jaar: "Daarom hebben we je ook onze wegkapitein gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties