Greg Van Avermaet speelt het tactisch slim: "Leuk om twee dagen door België te rijden in de bollen"

Greg Van Avermaet speelt het tactisch slim: "Leuk om twee dagen door België te rijden in de bollen"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet heeft ons allemaal een beetje voor de gek gehouden. Toen hem gevraagd werd of hij ambitie had om op de Muur van Geraardsbergen de bergtrui te pakken, gebaarde hij van krommenaas. En wat deed Van Avermaet in de eerste Tourrit? Jawel, de bollen veroveren.

"Het was toch een beetje een klein doel", gaf de olympisch kampioen na de aankomst toe bij Sporza. Het bleek dus om een bewuste aanpak te gaan. "Ik probeerde het wel wat stil te houden, want ik wilde niet te veel volk wakker maken. Ik heb even in de ontsnapping gezeten en dan was het vol de Muur op rijden. Het is een mooi cadeau voor mij."

GEEN ONDERSCHATTING

Bij het ontstaan van de kopgroep was Van Avermaet meteen de favoriet voor de trui. Al beet een andere Belg nog aardig van zich af. "Je moet uw concurrenten nooit onderschatten. Meurisse is een supersterke coureur. Het was zaak om als eerste boven te komen en dat is gelukt. Het is toch leuk om nog twee dagen door België te rijden in de bollen."

Zo stond Van Avermaet toch maar mooi te blinken in zijn nieuwe trui. "Het was geen hoofddoel, maar het is maar één keer in ons leven dat we in de Tour passeren op de Muur. Dan moet je er het best mogelijke uit halen. Het geel sprak me altijd iets meer aan, maar ik ga toch eens in de spiegel kijken."

MOGELIJKHEDEN IN DERDE RIT

Na de Bosberg liet de man die vorig jaar zeven dagen dat geel droeg zich weer uitzakken. "Valerio Piva zei nog: Doe wat je wil. Maar ik was vrij zeker dat ik mij zou laten inlopen. Alle rust die je kan pakken, is welkom." Een eerste kans op ritwinst ligt er in de derde rit. "Dat zal nog een iets lastigere arrivée zijn dan hier, maar daar liggen zeker mogelijkheden voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties