Kopman van Lotto Soudal wil in Tour eerste grote ronde uitrijden: "Vader worden misschien niet de ideale voorbereiding op Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kopman van Lotto Soudal wil in Tour eerste grote ronde uitrijden: "Vader worden misschien niet de ideale voorbereiding op Tour"
Foto: © photonews

Lotto Soudal heeft meerdere troeven om voor een ritzege te gaan in de Tour, maar de grootste kanshebber is toch sprinter Caleb Ewan. "Een rit in de Tour winnen is zowel een hoop, een doel als een droom."

Bij Lotto Soudal zijn de ogen allemaal op Ewan gericht. "Kopman zijn zorgt voor de nodige druk, zeker omdat de start in België plaatsvindt en ik daarnaast ook deel uitmaak van een Belgische ploeg", laat Ewan weten. "Bovendien staat de gele trui op het spel. Een rit in de Tour de France winnen is voor mij zowel een doel, een hoop als een droom."

"Van kleins af aan droomde ik ervan om hier zelfs nog maar aan de start te staan, maar nu krijg ik de kans om het team te leiden in de Tour de France en ik denk niet dat veel mensen kunnen zeggen dat ze in hun eerste Tour de France kopman waren. Ik voel me dan ook zeer vereerd om die taak voor mijn rekening te mogen nemen."

"Mentale kracht is en wordt zeer belangrijk gedurende de lange drie koersweken"

Bovendien is de Australiër nog niet zo lang geleden vader geworden. "Vader worden is misschien niet de meest ideale voorbereiding op de Tour, maar als atleet moet je kunnen omgaan met wat er in je privéleven gebeurt en moet je tegelijkertijd kunnen presteren op het hoogste niveau en dat wil ik de komende weken graag bewijzen."

Ewan heeft nog nooit in zijn leven een grote ronde uitgereden. "Mentale kracht is en wordt zeer belangrijk gedurende de lange drie koersweken. Ik heb nog geen Grote Ronde uitgereden, dit is de eerste keer dat ik zal proberen te finishen. Ik hoop dat het vlot zal verlopen, maar gedurende drie weken zijn er altijd ups en downs, valpartijen en misschien zelfs ziektes, maar dan moet juist die mentale kracht daar zijn om door te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties