Kopman Wanty-Gobert schippert tussen klassement en ritzege en wil vooral op instinct koersen

Kopman Wanty-Gobert schippert tussen klassement en ritzege en wil vooral op instinct koersen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu de start van de Ronde van Frankrijk gegeven is, mogen ze bij Wanty-Gobert aan de bak om hun kopman veilig door de eerste week te loodsen. Dat is ook in deze Tour Guillaume Martin. Maar gaat de zevende vanop het Frans Kampioenschap nu voor een goed klassement of jaagt hij een ritzege na?

Het zou nogal wat geweest zijn als hij in de Franse driekleur van start had kunnen gaan. Martin strandde in Fouassière op enkele honderden meters van de nationale titel. "De frustratie was er zeker aan de meet en is er nog altijd een beetje", is de renner van Wanty-Gobert eerlijk. Die moet dan maar doorgespoeld worden met een goede Tour.

Een ritzege is een mooie doelstelling 

Met welk doel vat Martin die nu eigenlijk aan? "Ik ga proberen om regelmatig te zijn. Dat is belangrijk voor het klassement en misschien kan ik ook meedoen voor de witte trui. Ik ga het klassement niet helemaal laten vallen. Dat zit niet in mijn natuur. Elke dag is belangrijk. Maar een ritzege is een mooie doelstelling."

Er zitten een paar spectaculaire etappes bij 

Guillaume Martin

Die laatste zin verraadt waar hij echt van droomt. En een blik op het parcours werpen brengt die droom al een stukje dichter bij de realiteit. "Er zitten een paar spectaculaire etappes bij, die ook snel kunnen gaan. Er liggen mogelijkheden om in het offensief te gaan. Verschillende etappes lenen zich tot een ontsnapping. Ik werk niet graag met een plan van vooraf. Ik improviseer graag en ga af op het gevoel dat ik op het moment zelf heb."

Voorts staat de Tour van 2019 volledig in het teken van de vijftigste verjaardag van de eerste Tourzege van Eddy Merckx. Hoe kijkt Martin daar tegenaan? "Het is een kampioen die groter is dan de anderen. Ik had meer met Anquetil, maar nu denken we allemaal aan Merckx. Iedereen kent zijn palmares."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties