Lampaert hoopt snel te winnen met Viviani én: "Verschiet niet van Alaphilippe in ploegentijdrit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Lampaert hoopt snel te winnen met Viviani én: "Verschiet niet van Alaphilippe in ploegentijdrit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Enric Mas mag op zoek gaan naar een goed klassement, verder zijn de renners van Deceuninck-Quick.Step de komende drie weken vooral in de weer met het behalen van ritzeges. En natuurlijk is er zondag ook de ploegentijdrit, waar Yves Lampaert naar uitkijkt.

Zaterdag winnen met Viviani zou al meteen geel kunnen opleveren. Een dag later wacht er een herkansing op geel met de ploegentijdrit. Yves Lampaert, deel van de sprinttrein van Viviani, hoopt dat de ban snel gebroken wordt. 

"We gaan proberen om direct te winnen", vertelt Lampaert in gesprek met Wielerkrant.be. "Met Viviani hebben we een goede kans. Er zijn natuurlijk nog veel andere sprinters, maar met onze lead-out moeten we zeker iets kunnen betekenen. Of de deklassering van Viviani in de Giro nog mee zal spelen? Zwitserland (waar Viviani twee ritten won, red) heeft Elia veel vertrouwen gegeven. Hij is klaar om te winnen."

Ploegentijdrit

Zondag mogen de troepen van Patrick Lefevere zich bewijzen in de ploegentijdrit. Vorig jaar werd het toenmalige Quick.Step Floors nog wereldkampioen in die discipline. Maar met alleen Lampaert en Asgreen blijven er slechts twee wereldkampioenen over. Maakt Deceuninck-Quick.Step überhaupt een kans zondag met lichtgewichten zoals Mas, Alaphilippe en Devenyns in de ploeg? 

"In iedere ploeg heb je lichtgewichten", repliceert Lampaert. "Iedereen heeft een klimmer of een mindere tijdrijder. Dus ja, we moeten uitgaan van eigen sterkte. En pas op voor Alaphilippe, hé. Hij kan hard op de trappers duwen, hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties