Luxeknecht Simon Yates: "Wat als ik 1 of 2% beter ben dan Adam? Dat gaat niet gebeuren" & "Waarom zou Bernal de Tour niet kunnen winnen?"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortenberg
| 0 reacties

Simon Yates wil broer Adam aan een zo goed mogelijk resultaat helpen in de Tour

Luxeknecht Simon Yates: "Wat als ik 1 of 2% beter ben dan Adam? Dat gaat niet gebeuren" & "Waarom zou Bernal de Tour niet kunnen winnen?"
Foto: © photonews

Hoog bezoek in Kortenberg - gelegen tussen Brussel en Leuven - vrijdagnamiddag. Het hoofdkwartier van Scott Benelux verwelkomde de acht Tourgangers van Mitchelton-Scott. Met daarbij ook Simon Yates, die de komende drie weken volledig in dienst van broer Adam rijdt.

Simon Yates maakte na zijn desastreuze slotweek van vorig jaar in de Giro van de Ronde van Italië opnieuw zijn hoofddoel. De Brit die volgende maand zijn 27e verjaardag viert, stelde teleur en werd pas 8e. De komende weken staat alles in het teken van tweelingbroer Adam Yates. Een beetje een 'return the favor', want vorig jaar hielp diezelfde Adam Simon aan de eindzege in de Vuelta. 

"Na de Giro heb ik wat op het strand gelegen, gerelaxt en vrijaf genomen", vertelde Yates. "Na de Giro moet je weinig doen, maar het gevoel was goed. Ik wil in de Tour iets terugdoen voor de jongens die altijd voor mij werken. Ik weet ook wat Adam nodig heeft als klassementsrenner. Fysiek hoop ik dat ik klaar ben. Maar ik heb geen ambitie, behalve dan door Adam te ondersteunen."

De eigen ambities worden dus volledig opzijgeschoven. Ook in de slotweek wil Yates (voorlopig) ook niet op zoek gaan naar ritwinst. "In de slotweek zal Adam mij nodig hebben. Voor hem rijden, hem uit de wind houden of van fiets of wiel wisselen", klinkt het. 

En wat als Simon dan toch 1 of 2 procentjes beter is dan zijn tweelingbroer? "Dat is niet mogelijk", lacht hij. "Ik weet dat gewoon. Vertrouw mij maar. Ik heb met hem getraind en hij rijdt heel goed."

Genoeg kanshebbers in deze Tour. Ondanks de afwezigheid van onder meer Dumoulin, Froome en Roglic. "Het wordt een erg open Tour, maar er zijn nog steeds veel kanshebbers. Heel wat ploegen hebben ook verschillende kanshebbers."

"Of Bernal de Tour kan winnen? Ik zie niet in waarom niet. Andy (Schleck, red.) won de Tour ook op erg jonge leeftijd. Dus ik zie niet in waarom het niet mogelijk zou zijn. Zeker als je zijn kwaliteiten hebt", besluit Yates

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties