Mike Teunissen de onverwachte afwerker van Jumbo-Visma: "Ik zag iedereen sterven en naderde zelfs op Sagan"
Redactie
| 5 reacties

Teunissen kan amper geloven dat hij rit wint in de Tour

Mike Teunissen de onverwachte afwerker van Jumbo-Visma: "Ik zag iedereen sterven en naderde zelfs op Sagan"
Foto: © photonews

Dat Jumbo-Visma de winnaar van de eerste Tourrit zou leveren, behoorde wel tot de verwachtingen. Dat het Mike Teunissen zou zijn, was dat veel minder. Na de val van Groenewegen kwam Teunissen tot zijn eigen verbazing steeds dichterbij en ging hij in laatste instantie ook nog voorbij Sagan.

"Ik kan het niet geloven", zei Teunissen na zijn verrassende overwinning. "We werken al maanden om Dylan Groenewegen hier naar de ritzege en naar de gele trui te brengen. Op anderhalve kilometer van de aankomst was alles plots weg, omdat hij erbij lag in de val. Ik dacht dan: ik zit hier nog altijd en ik zit hier fris, dus we kunnen het proberen."

Die frisheid kwam nog goed van pas, want die oplopende aankomst was toch nog zwaarder dan verwacht. "Ik zag iedereen sterven en naderde zelfs op Sagan. Op de meet ga ik 'm nog voorbij. Dat is ongelooflijk. Ik zat nog in goede positie."

TOCH EVEN VAN GEDROOMD

In zijn rol van lead-out man had Teunissen zich een ritzege in de Tour wellicht niet ingebeeld. Of toch? "Je kunt dromen van een scenario waarin de mogelijkheid er is om een ritzege te pakken en het draaide nog zo uit ook. Ik hoop dat Dylan toch wat kan lachen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties