Oliver Naesen over 'superbrandstof' ketonen: "Ik zou het willen proberen, maar ik mag niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Oliver Naesen over 'superbrandstof' ketonen: "Ik zou het willen proberen, maar ik mag niet"
Foto: © photonews

Enkele maanden geleden was hét gespreksonderwerp in de koers de 'superbrandstof' ketonen. Een product dat niet op de verboden lijst staat maar lang nog niet door alle profrenners wordt gebruikt. Oliver Naesen zou het wel eens willen proberen, maar stoot op een 'njet' van zijn werkgever.

Ketonen zijn legaal en mogen dus door renners gebruikt worden. Zo zouden de renners van Deceuninck-Quick.Step het al een tijdje gebruiken. Toch lijkt nog niet iedereen overtuigd. 

"Ik zou het wel eens willen proberen", bekende Oliver Naesen in de eerste aflevering van Vive le Vélo. "Maar mijn Franse ploeg AG2R-La Mondiale wil het niet. Het is ook niet voor iedereen weggelegd. Als jonge profrenner bij Topsport Vlaanderen hadden ze mij geen 100 euro per dag moeten vragen voor drie flesjes ketonen."

Beter presteren

Professor Peter Hespel van KUL zegt dat sporters liefst 15% beter kunnen presteren. "Maar dat is voor gewone sporters. Voor topsporters is het verschil maar 1,5% of zo", aldus ex-topsprinter Robbie McEwen.

"Maar zelfs dat is al veel en kan het verschil maken. Het is voor een deel ook psychologisch. Zoals die ketting van Ineos van 6.000 euro. Dat is ook niet alles, maar de concurrentie denkt wel: oei, met mijn ketting van 90 euro zal het niet lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties