Opvallende bekentenis van Tourwinnaar: "Tot januari de weegschaal vermeden. Ik hoefde niet te weten hoe dik ik was"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Opvallende bekentenis van Tourwinnaar: "Tot januari de weegschaal vermeden. Ik hoefde niet te weten hoe dik ik was"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geraint Thomas won in 2018 de Tour en dus liet hij de feestelijkheden van de maanden erna niet aan zich voorbijgaan. Met de nodige kilo's overgewicht tot gevolg.

Thomas werd overal uitgenodigd voor feestjes en genoot er met volle teugen van. Is hij nu wel helemaal klaar voor een tweede Tour-triomf op rij? "Ik geef toe dat er veel feestjes waren. Ik heb ervan genoten", staat te lezen in HLN. "Ik dacht: ik heb net de Tour gewonnen, dat is het grootste ooit. Dat moment wilde ik beleven."

"In november had ik er zo'n beetje genoeg van"

"Maar in november had ik er zo'n beetje genoeg van. Ik wilde weer renner zijn, opnieuw in de routine van het dagelijkse trainen geraken. Me moe voelen omdat ik lang op de fiets heb gezeten, niet omdat ik weer laat uit was geweest. Ik ben dertien jaar prof, ik heb een heel gestructureerd leven. Dat begon ik echt te missen."

'Weegschaal tot januari vermeden'

Ook in de eerste maanden van het nieuwe seizoen stond de kopman van Ineos allesbehalve scherp. "Het is altijd moeilijker om gewicht te verliezen dan om weer in vorm te komen. Tot januari heb ik de weegschaal vermeden. Het volstond dat ik naar een foto van mezelf keek om te weten dat ik dik was. Ik hoefde niet te weten hoe dik precies."

"De eerste kilo's zijn er snel af gegaan, de laatste kilo's waren de moeilijkste. Ik weeg nu weer 68 kilo. Dat is evenveel als voor de Tour van vorig jaar", besluit de Welshman en tevens grote Arsenal-supporter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties