Rode Duivel bezoekt Tour-circus in Brussel: "Boontje voor Gilbert, Van Avermaet en Van Aert"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Rode Duivel bezoekt Tour-circus in Brussel: "Boontje voor Gilbert, Van Avermaet en Van Aert"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rode Duivel Jan Vertonghen is een koersliefhebber in hart en nieren. De verdediger van Tottenham Hotspur maakte dan ook gretig gebruik om een uitstapje te plannen naar de Tour-start in Brussel.

Vertonghen staat bekend als een fervent koersliefhebber. "Ik ben net terug van vakantie met mijn gezin in Griekenland en het kwam goed uit om vandaag eens naar Brussel af te zakken", vertelde Vertonghen voor de micro van Sporza. "Dit unieke evenement wilde ik meemaken. Ik was in de buurt en dit kon ik niet niet laten schieten."

"Ik ben een wielerliefhebber, net als de rest van mijn familie. Omdat ik beginnen te voetballen ben, is dat een beetje veranderd, maar iedereen in mijn familie is een groot koersliefhebber. Als ik in België ben, spreek ik vaak met mijn broer over wielrennen. Ik volg alle klassiekers op de voet. De Giro en de Vuelta iets minder, maar de Tour is extra bijzonder."

Boontje voor de Belgen

Vertonghen is vooral een fan van de Belgische renners. "Ik heb een boontje voor Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Wout van Aert..., voor alle Belgen. Ik hoop altijd dat er een Belg wint. Het zal vandaag wel een sprint worden, maar hopelijk wint er dan wel een renner van een Belgische ploeg", besluit de Rode Duivel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties