Teunissen doet pech voor kopman vergeten en houdt Sagan van winst, Van Avermaet koning van de Muur
Redactie
| 9 reacties

Mike Teunissen boekt verrassende winst in eerste Tourrit

Teunissen doet pech voor kopman vergeten en houdt Sagan van winst, Van Avermaet koning van de Muur
Foto: © photonews

De openingsrit in de Ronde van Frankrijk van en naar Brussel gaf al strijd op een paar verschillende fronten. Greg Van Avermaet wist zich al vroeg in de rit zeker van de bolletjestrui en nadien ging alle focus naar de ritzege.

Eindelijk was het dan zover: de zo gehypete Grand Départ in Brussel! De Belgen toonden zich ook meteen, met name Greg Van Avermaet en Xandro Meurisse. Berhane en Würtz sprongen mee en zo was de eerste ontsnapping uit de Tour vertrokken.

Deze vier zouden ook strijden voor de bollen op de Muur van Geraardsbergen, al waren het toch vooral Van Avermaet en Meurisse die daar de dienst uitmaakten. De olympisch kampioen won het pleit, de eerste bergtrui is voor hem. Het Belgische duo was even weg, maar na de Bosberg liet Van Avermaet zich terugzakken. Meurisse, Berhane en Würtz konden met hun drietjes verder.

SAGAN WINT TUSSENSPRINT

Op enkele kasseistroken werd het tempo in het peloton ferm de hoogte ingejaagd, voornamelijk onder impuls van Bora-Hansgrohe. Dat was ook niet toevallig, want Viviani had net voet aan de grond gezet vanwege een lekkenband. Er onstonden verschillende breukjes. Een ander gevolg was dat de voorsprong van de vluchters verdween als sneeuw voor de zon en zo kon Sagan de volle twintig punten wegkapen in de tussensprint.

Voor namen als Viviani, Kristoff, Philipsen en Dan Martin was het achtervolgen geblazen. Al bij al konden ze relatief vlug hun plaats in de eerste groep weer innemen. Rossetto had geen zin een saaie finale en trok op zijn eentje ferm door. De man van Cofidis reed zomaar eventjes een kleine twee minuten bij mekaar.

VAL VAN FUGLSANG

Met Fuglsang kwam er een eerste favoriet voor het klassement ten val en dit in de laatste twintig kilometer van de rit. De Deen zag er toch wat aangeslagen uit. Het verhaal van Rossetto was op negen kilometer van de aankomst ten einde, al houdt hij er wel de prijs van de strijdlust aan over. Het was vervolgens uitkijken naar de sprint aan het Kasteel van Laken.

Maar nog voor het bereiken van de laatste kilometer lagen er een hoop renners tegen de grond en ook Groenewegen, topfavoriet voor de dagzege, lag erbij. Matthews begon op 300 meter van de meet in koppositie en vervolgens werd het een spannende en zware sprint. Teunissen remonteerde Sagan op de meet en zo was Jumbo-Visma toch aan het feest. Ewan werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties