Thomas De Gendt vloekte al eens bij bekendmaking parcours: "Een nieuwe afgang mag absoluut niet"

Redactie
| 0 reacties
Thomas De Gendt vloekte al eens bij bekendmaking parcours: "Een nieuwe afgang mag absoluut niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt mag dan wel een uitstekende tijdrijder zijn, toch is een ploegentijdrit allerminst zijn favoriete discipline. Hopen dat het dus snel maandag is?

De Gendt heeft geen goede herinneringen aan die discipline. "Zodra ik wist dat er in deze Tour een ploegentijdrit op het programma stond, heb ik toch eens gevloekt", bekent Thomas De Gendt in zijn column in Het Nieuwsblad. "Mijn grote probleem zijn niet die kopbeurten van twintig seconden, maar het sprintje dat je moet trekken om terug achteraan je positie in te nemen na die kopbeurt. Het is al vaak gebeurd dat ik op zo'n moment ontplofte en moest laten lopen."

Geen nieuwe afgang

De Gendt wil vooral geen afgang zoals vorig jaar meemaken. "Wie nog minder graag een ploegentijdrit doet, is Jelle Vanendert. Hij begint al drie dagen voor een ploegentijdrit te zeuren en pijntjes te voelen. De avond voor de ploegentijdrit van vorig jaar had Jelle gezegd dat hij het op het gemak zou doen."

"Ook André Greipel en Marcel Sieberg gingen mee in zijn verhaal, met als excuus dat ze de dag erna fris wilden zijn voor de sprint. De vijf anderen wilden wel voluit gaan, dus op het eerste bergje waren we dat trio al kwijt. We eindigden negentiende. Een beetje beschamend."

Deze keer geoefend

Kevin De Weert heeft toch wat tijd gestoken in die ploegentijdrit. "Dit jaar hebben we tenminste al eens geoefend. De finish ligt zondag aan een van de hoofd­gebouwen van de Nationale Loterij, dus een nieuwe afgang mag absoluut niet. Winnen zullen we nog steeds niet, maar de kans is groot dat we achteraf mogen zeggen dat het toch al beter was dan vorig jaar", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties