Toch een beetje emotioneel voor zijn eerste Tour: "Heb Wout gezegd dat hij alleen mag winnen als ik er ben"

Redactie
| 61 reacties
Toch een beetje emotioneel voor zijn eerste Tour: "Heb Wout gezegd dat hij alleen mag winnen als ik er ben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert begint zaterdag aan zijn allereerste Tour. Vrouw Sarah De Bie zal manlief niet moeten missen, want ze gaat enkele keren het Tourcircus van dichtbij bekijken.

Heel makkelijk was het afscheid zeker niet voor Van Aert en Sarah. "Het ging niet zo goed eigenlijk, we hadden het allebei redelijk lastig", bekent ze in HLN. "Ik moest Wout afzetten aan de carpoolparking in Lille, waar Nico Verhoeven hem kwam oppikken. Ik ben een heel aanhankelijke, ik heb een traantje gelaten... En Wout? Ook. Een klein beetje. Dat is toch mooi?"

'Geen plannen'

Van Aert zal vooral een rol spelen in de sprinttrein van Dylan Groenewegen en werk moeten opknappen voor kopman Steven Kruijswijk. Geen eigen ambities? "Ik denk dat hij deze Tour echt nog geen plannen heeft. Hij wil eerst zien hoe of wat. Natuurlijk gaat hij geen kans laten liggen als die zich aandient, maar hij heeft geen ritten aangestipt of zo."

"En ik heb hem gezegd dat hij alleen mag winnen als ik erbij ben, dus zijn kansen zijn al serieus geslonken", lacht Sarah. "Dat is het leuke aan deze Tour: Wout kan zonder druk starten. Daarom vond ik het ook goed dat hij zou meedoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties