Tom Boonen gelauwerd en is nu een echte Hall of Famer

Boonen opgenomen in de Wolfpack Hall of Fame

Tom Boonen gelauwerd en is nu een echte Hall of Famer
Foto: © photonews

Terwijl het voor de nog actieve coureurs ongetwijfeld stressen was in de eerste Tourrit, is Tom Boonen in de prijzen gevallen voor wat hij allemaal in de loop van zijn carrière gepresteerd heeft. Dat deed hij bij voorlopers van wat nu Deceuninck-Quick.Step is en dat zijn ze daar niet vergeten.

Tussen 2003 en 2017 won Tom Boonen driemaal de Ronde van Vlaanderen, viermaal Parijs-Roubaix, de wereldtitel, verschillende ritten in grote ronden en ook de groene trui in de Tour. Wegens al die verwezenlijkingen is Boonen nu opgenomen in de Wolfpack Hall of Fame.

GEWELDIGE HERINNERINGEN

"Ik ben blij om hier te zijn wanneer de Ronde van Frankrijk begint in mijn land. Ik heb geweldige herinneringen aan de Tour, waar ik samen met het team mooie overwinningen en de groene trui behaalde. De Wolfpack-spirit was toen ook al deel van het team", zei Boonen aan de VIP-zone van Deceuninck-Quick.Step in Brussel.

Hij was overigens niet de enige die in de prijzen viel. Ook Sylvain Chavanel werd opgenomen in de Hall of Fame van de Belgische formatie. De Fransman reed tijdens zijn wielercarrière drie keer naar een ritzege in de Ronde van Frankrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties