Van Aert onder de indruk van Tourpassage door België: "Dat bewijst hoe sterk we zijn"

Van Aert onder de indruk van Tourpassage door België: "Dat bewijst hoe sterk we zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was dubbel genieten voor Wout van Aert. Bij zijn debuut in de Tour kon hij een hele dag door eigen land rijden en de ritwinnaar kwam dan ook nog eens uit de eigen ploeg. Dat het Mike Teunissen zou zijn, was voor hem ook een verrassing. Maar daarom is het nog niet minder verdiend.

Van de valpartij van Groenewegen heeft Van Aert eigenlijk niets gezien. "Ik zat voor Dylan Groenewegen, Amund Grøndahl Jansen en Mike Teunissen. In mijn oortje hoorde ik dat Dylan erbij lag. Ik wilde proberen om toch nog een sprint te rijden, maar ik kwam te vroeg in de wind. Er was geen tijd voor overleg. Ik zag Mike passeren en er zat blijkbaar nog veel op", getuigde Van Aert bij Sporza.

STERK DRAAIENDE PLOEG

Voor hem toont dit eens te meer de collectieve sterkte bij Jumbo-Visma aan. "De hele ploeg draait fantastisch. Als uw lead-out de eerste rit in de Tour kan winnen... Dat bewijst hoe sterk we zijn. Machtig." En zo heeft de ploeg toch die gele trui beet. "We hadden er rekening mee gehouden, maar hadden niet verwacht dat het met Mike zou zijn."

Gezien de opkomst van uitstekend presterende crossers op de weg, moest het er eens van komen dat iemand met een veldritachtergrond het geel in de Tour zou veroveren. "Ik ken Mike al lang uit het veldrijden. Ik ben heel blij voor hem. Hij verdient dit."

VAN START TOT FINISH VEEL PUBLIEK

De massale opkomst van het publiek deed Wout van Aert toch wel iets. "Donderdag na de ploegenvoorstelling was ik nog niet onder de indruk. Er was wel veel volk, maar de koers was toch nog veraf. Vandaag stonden er van start tot finish veel mensen langs de kant van de baan. Dat meemaken is toch nog anders dan dat ze het vertellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties