Van der Schueren ziet Tour 'thuis' passeren en reageert op theorie van Ruben Van Gucht

Van der Schueren schuift verschillende pionnen naar voren voor bollen op de Muur

Van der Schueren ziet Tour 'thuis' passeren en reageert op theorie van Ruben Van Gucht
Foto: © photonews

Voor elke Belg is het wel iets speciaal, die Tourstart in eigen land, maar dat is het nog ietsje meer voor de mensen uit Geraardsbergen. De Tour trekt immers over de mythische muur. Een bekende inwoner van Geraardsbergen is Hilaire Van der Schueren. Voor hem belooft het dus ook bijzonder te worden.

"Het is de tweede keer dat de Tour in Geraardsbergen passeert dat ik erbij ben", zegt de ploegleider van Wanty-Gobert. "Het is een speciale gelegenheid, maar een paar minuten later zal ik toch al denken aan de aankomst in Brussel en zal de concentratie op het resultaat liggen."

UITGENODIGD WEGENS AANVALSLUST

Het is overigens goed mogelijk dat Wanty in de eerste etappe meteen voor het offensief kiest. "Wegens onze manier van aanvallen zijn we door de ASO uitgenodigd. Je moet het maar doen, in de Tour vooruit rijden." Van de nevenklassementen ligt Van der Schueren in principe niet wakker, maar in de openingsrit is het daar wel om te doen.

"Enkel de bergtrui op de eerste dag is een optie. Als je in de goede ontsnapping zit en je als eerste op de Muur boven komt, heb je 'm. Dan kun je in de ploegentijdrit in de bolletjestrui starten en ook in de derde rit, die van start gaat in de gemeente van onze hoofdsponsor Wanty. Maar zo zullen ook de andere ploegen denken", beseft Van der Schueren.

BACKAERT NIET DE RAPSTE

Toch is het een enorme mogelijkheid. Zo opperde Ruben Van Gucht de voorbije dagen al dat Frederik Backaert volgens hem de bolletjestrui gaat dragen. "Frederik Backaert is niet onze rapste man. Het zou misschien nog beter zijn als Aimé De Gendt mee is en je hebt ook nog Xandro Meurisse. Maar als Backaert mee is, moet hij 'm pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties