📷 🎥 Masaal opgekomen publiek leeft intens mee aan Atomium, Sagan-fans gaan uit hun dak

📷 🎥 Masaal opgekomen publiek leeft intens mee aan Atomium, Sagan-fans gaan uit hun dak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook op de tweede dag van de Tour in Brussel was het publiek weer massaal aanwezig. Zeker aan het Atomium, waar de aankomst lag, daagden er heel wat wielerliefhebbers op uit allerlei landen. Zij genoten met volle teugen en zagen hoe Jumbo-Visma naar de overwinning reed.

Alle renners werden ondersteund, of ze nu een goede dag kenden of niet. Bij de doorkomst van elke ploeg gingen de handen naarstig op mekaar. Zo ook toen Jasper Stuyven en zijn ploegmaats aan hun slotkilometer bezig waren.

De Ronde van Frankrijk lokte mensen uit verschillende landen naar Brussel. Bij sommigen viel op het gezicht af te lezen van wie ze supporter waren. Deze dames hoopten een glansprestatie te zien van Jakob Fuglsang, tenzij  ze voor een andere Deen gekomen waren.

De Colombianen waren eveneens van de partij en ook Geraint Thomas, de Tourwinnaar van vorig jaar, kon op zijn aanhang rekenen.

De ene wielerfan is al wat fanatieker dan de andere en Peter Sagan heeft alvast enkele supporters die door het dolle heen waren toen ze hun held zagen passeren. Bij Bora-Hansgrohe waren ze op dat moment nog flink van jetje aan het geven om de schade te beperken.

Het was bij iedereen de seconden aftellen toen Deceuninck-Quick.Step zich richting de Eeuwfeestlaan begaf en het een secondespel werd tussen de Belgische ploeg en Team Ineos. Deceuninck-Quick.Step kon de tijd van Ineos net niet verbeteren. Sommigen konden het sterke werk van de Britten wel waarderen, anderen grepen zich naar de haren van de ontgoocheling.

Maar sowieso was er nog één ploeg ruimschoots beter: Jumbo-Visma. Ook deze Nederlandse ploeg werd in de laatste meters begeleid door aanmoedigingen van het publiek. "Wout is als eerste aan de meet", schreeuwt een supporter het uit. Zo eindigde de dag toch ook een beetje met een Belgisch hoogtepunt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties