🎥 Jasper Stuyven heeft eerste toptiennotering beet: "Het was weer knotsgek!"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Stuyven zag weer heel wat stress in finale van eerste Tourrit

🎥 Jasper Stuyven heeft eerste toptiennotering beet: "Het was weer knotsgek!"
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet was de Belg die door het binnenrijven van de bolletjestrui het meest in de schijnwerpers stond in de eerste Tourrit, maar ook Jasper Stuyven deed het meer dan aardig. Die zette alles op de aankomst en reed naar een verdienstelijke tiende plaats.

Was het aanvankelijk nog redelijk kalm in het peloton, dan was het in de laatste kilometers wel wat anders. "Ik dacht dat er tijdens de loop van de dag meer stress zou zijn, maar ze hadden alles opgespaard voor de finale. Het was weer knotsgek!"

Het was dan ook niet simpel om het in de sprint goed aan te pakken. "Ik probeerde een beetje te gokken en niet te veel energie te verspelen. Ik zat in hele goede positie. Op 500 meter van de meet waren Viviani en een man van Cofidis een beetje met mekaar aan het vechten. Ik zat dan wat ingesloten en verloor wat snelheid." 

GOEDE BENEN

Stuyven heeft niet de ploeg die nog veel kan betekenen voor hem op dit soort aankomsten, maar onthoudt vooral het positive. "Het is moeilijk om alles in je eentje te moeten doen, maar de benen waren goed. Ik hou wel van zo'n oplopende aankomst. Het is leuk om bij het begin van de Tour in de top tien te zitten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties