đŸŽ„ Soudal Lotto ziet in ploegentijdrit een prestigeslag: "We hebben met dit fietsenmerk het uurrecord kunnen verbreken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

De Weert hoopt ook zonder Campenaerts op sterke ploegentijdrit

đŸŽ„ Soudal Lotto ziet in ploegentijdrit een prestigeslag: "We hebben met dit fietsenmerk het uurrecord kunnen verbreken"
Foto: © photonews

Ook bij Soudal Lotto, zoals de Belgische loterijploeg heet tijdens de Tour, maken ze zich op voor de ploegentijdrit. Victor Campenaerts had voor deze discipline een belangrijke pion kunnen zijn, maar Kevin De Weert denkt dat het team ook zonder hem een sterke prestatie kan neerzetten.

In deze ploegentijdrit wil Soudal Lotto ook iets uitstralen naar de buitenwereld toe. "Als team wil je toch laten zien dat je een goede en homogene ploeg hebt voor de rest van de Tour. Ook naar de materiaalconstructeurs is het ook altijd een beetje een prestigestrijd", weet Kevin De Weert.

De performance manager gaat daar nog even op door. "We hebben met dit fietsenmerk het uurrecord kunnen verbreken", haalt De Weert die mooie herinnering uit Mexico nog eens boven. "Laat ons hopen dat we dan in de ploegentijdrit ook mooie dingen kunnen laten zien."

STERK IN DE BREEDTE

Met of zonder Campenaerts, dat scheelt toch een slok op een borrel. Niet? "Onze werelduurrecordhouder is er niet bij, maar ik denk dat we in de breedte jongens hebben die aan mekaar gewaagd zijn. Da's soms belangrijker in een ploegentijdrit dan één sterke tijdrijder te hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties