Astana komt met medische update over gevallen favoriet Jakob Fuglsang
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Jakob Fuglsang houdt geen breuken over aan valpartij in openingsrit Tour

Astana komt met medische update over gevallen favoriet Jakob Fuglsang
Foto: © photonews

Jakob Fuglsang was één van de grootste slachtoffers bij de zware valpartij in de slotkilometers van de openingsrit van de Tour. Gelukkig voor de Deen van Astana viel de schade al bij al mee.

Geen droomstart van de Tour voor Fuglsang. In de slotkilometers was de Deen één van de grootste slachtoffers van een valpartij. Het duurde even voor zijn Astana-ploegmaats hem opnieuw naar voren brachten en er was bloed te zien op het gezicht van de klassementsrenners en outsider voor eindwinst in deze Tour.

Maar onderzoeken na afloop van de openingsetappe brachten geen breuken aan het licht. Fuglsang hield er wel een snijwonde net boven zijn wenkbrauw (4 hechtingen) aan over, net als snijwonden aan zijn knie, schouder en elleboog. 

"Toen we naar de voorlinie van het peloton wilden om uit de problemen te blijven, kwam een renner voor mij ten val", doet Fuglsang zijn verhaal. "Het was onmogelijk om hem te vermijden, dus kwam ik ook ten val. Dit is niet de manier waarop je de Tour wilt starten. Ik ben blij dat er geen breuken zijn en dat ik verder kan fietsen. We zien wel hoe het zondag gaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/02/2020 - 23/02/2020 Ruta del Sol
22/02/2020 Leuven
23/02/2020 Sluitingsprijs
26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad

Nieuwste reacties