Belangrijke dag voor Tom Steels: "Het is een soort PlayStation, je moet zeker zijn van uw stuk"

Tom Steels beseft dat er weinig fout mag gaan

Belangrijke dag voor Tom Steels: "Het is een soort PlayStation, je moet zeker zijn van uw stuk"
Foto: © photonews

Bij Deceuninck-Quick.Step is het ploegentijdrijden echt wel een specialiteit. De architect binnen de ploeg is Tom Steels. Die beseft dan ook dat de foutenmarge erg klein zal zijn. In de eerste plaats natuurlijk bij de renners, maar ook bijvoorbeeld bij zichzelf.

Steels heeft een goede blik op wat de uitdagingen zullen zijn op het parcours. "We zijn er toch al een tijdje mee bezig, hoewel het moeilijk is om in Brussel te gaan verkennen. Er zijn maar een paar punten waar we op moeten letten", geeft de sportdirecteur aan bij Sporza. "Je hebt de tunnels, het park. En dan de laatste twee kilometers met de scherpe bocht naar links, die rotondes."

Wanneer hij de commando's doorgeeft, moet het echt wel juist zijn. "Het is een soort PlayStation, maar ze luisteren echt wel, dus je moet zeker zijn van uw stuk. Iedere aflossing die verkeerd is, is een risico en ook tijdsverlies. De snelheden die ze halen , zijn 55 of 60 km per uur. Dan mag er niet veel fout gaan."

Bij ons zitten er een paar die het tempo heel hoog houden 

Het is in algemeen geweten dat zo'n ploegentijdrit echt wel zwaar afzien is. "Van zodra je vertrokken bent, is het à bloc. Bij ons zitten er een paar die echt wel het tempo heel hoog houden. Hoe langer de beurten, hoe meer rust je krijgt in de ploeg. Soms speel je ook wel op zeker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties