Blijft Wanty-Gobert na uitstekende start ook in mindere discipline overeind? "We zijn nu beter gewapend"

Van der Schueren hoopt op plek in top vijftien in ploegentijdrit

Blijft Wanty-Gobert na uitstekende start ook in mindere discipline overeind? "We zijn nu beter gewapend"
Foto: © photonews

Bij de Belgische ploegen in de Tour zuigen Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal veel aandacht naar zich toe, maar Wanty-Gobert gaat zich niet zomaar als klein broertje laten wegdrummen. Meurisse was al dicht bij de bergtrui en ook de anderen wisten zich goed te plaatsen in de eerste rit.

Daardoor vertrekt Wanty-Gobert pas als voorlaatste in de ploegentijdrit. "Dat is ons zwakke punt", zegt Hilaire Van der Schueren aan Wielerkrant over de desbetreffende discipline. "We zijn nu wel beter gewapend. Ik ga niet zeggen dat we meer specialisten in onze ploeg hebben, want die hebben we niet, maar we beschikken wel over meer hardrijders."

SCHADE BEPERKEN

Heeft de ploegleider dan een specifieke ambitie? "Ik hoop rond de vijftiende plaats uit te komen." En qua tijd? Hoeveel mag kopman Guillaume Martin juist verliezen? "We willen zo weinig mogelijk tijd verliezen. Ik ga er geen bepaalde tijd opplakken. We gaan dat proberen te beperken."

Na de ploegentijdrit is het weer verder kijken en is het afwachten hoe de Tourdebutanten voor de dag komen. Zo heeft Wanty-Gobert er wel wat. Van der Schueren gaat hen één voor één af. "Aimé De Gendt is een jongen die al een paar jaar aan onze zijde rijdt en nog zeer ver gaat geraken. Meurisse zou vorig jaar al meegaan. Zijn vrouw was toen in verwachting en we hebben dan wijselijk besloten om hem niet mee te nemen."

VAN MELSEN GOEDE KEUZE

Een misschien minder bekende Belg is Kévin Van Melsen. "Iedereen was verwonderd over mijn keuze voor Van Melsen, maar als ik hem de laatste weken zie rijden, denk ik dat ik de goede keuze heb gemaakt. Je zal hem misschien niet veel zien, maar hij is wel iemand die hard gaat werken. Odd Eiking is een klassecoureur." Gaan zij de finish halen? "Als we Parijs kunnen met acht man kunnen bereiken, zou dat wel mooi zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties