Drievoudig Tour-winnaar: "Als Valverde vijf kilo is afgevallen, dan wint hij de Tour"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Greg LeMond: "Als Valverde vijf kilo is afgevallen, dan wint hij de Tour"

Drievoudig Tour-winnaar: "Als Valverde vijf kilo is afgevallen, dan wint hij de Tour"
Foto: © photonews

Heel wat mooie namen zakten dit weekend af naar Brussel voor Le Grand Départ. Ook drievoudig Tour-winnaar Greg LeMond kwam de sfeer opsnuiven. Bovendien liet de Amerikaan zich uit over de strijd voor het geel.

LeMond nam zaterdag plaats op de vesten van de beruchte Muur van Geraardsbergen. De drievoudige winnaar verwacht een open strijd. "Zeker nu Froome er niet bij is. Je moet natuurlijk rekening houden met Geraint Thomas. De kopmannen van Ineos rijden niet zoveel wedstrijden, dus je weet niet echt hoe goed ze zijn", klinkt het.

Prijs betalen voor 5 kilo

"Maar ik ben er zeker van dat Thomas in vorm zal zijn. Bernal is nog jong, we weten niet wat hij kan brengen. Ik hoorde ook dat Valverde 5 kilo afgevallen is. Als dat klopt en hij is in vorm, dan zou hij mathematisch gezien de Tour moeten winnen. 5 kilo verliezen is veel, maar meestal betaal je daar wel een prijs voor."

Al zijn er behalve Valverde en de mannen van Ineos nog genoeg kandidaten en outsiders. "Je hebt ook Bardet, Pinot, Uran, Quintana... Er is maar één tijdrit, dus de klimmers zijn in het voordeel. Het wordt een open koers. Ik zou deze Tour niet graag gereden hebben, ik hield van tijdrijden. Deze Tour is in het voordeel van de klimmers, niet van de allrounders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië
03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties