Echtgenote Cavendish haalt uit na uitlatingen over niet-selectie: "Lafaards kunnen zich niet voor eeuwig wegstoppen"

Echtgenote Cavendish haalt uit na uitlatingen over niet-selectie: "Lafaards kunnen zich niet voor eeuwig wegstoppen"
Foto: © photonews

Het niet-selecteren van Mark Cavendish werd bij het begin van de Ronde van Frankrijk weer opgerakeld bij Dimension Data. Tegengestelde uitspraken van de ploegleiding zetten kwaad bloed bij de echtgenote van de renner. Peta Cavendish is dan ook niet mals voor het team.

Het was een beslissing die vooraf wel hard binnenkwam, maar het was het ploegmanagement zelf die het bij de start van de Tour weer in de aandacht plaatste door enkele opmerkelijke dingen te zeggen. Volgens teameigenaar Doug Ryder was het een beslissing die met de hele ploegleiding genomen was.

Vervolgens kwam sportdirecteur Rolf Aldag doodleuk vertellen dat hij er Cavendish wel bij wilde, maar dat Ryder daar niet mee akkoord ging en zijn wil doordrukte. Het bleek dus om een overrule als het ware van de teameigenaar te gaan. "De waarheid komt altijd uit. Lafaards kunnen zich niet voor eeuwig verstoppen", tweette de echtgenote van Cavendish prompt.

Peta heeft duidelijk geen hoge pet op van Dimension Data. "Team van sterke prestaties. Zeg het genoeg luidop en jullie gaan het zelf nog geloven." Inmiddels is de kalmte wel teruggekeerd. "De emoties zijn hoog opgelopen. Niemand vind het leuk om belogen te worden. Het is zwaar als je dat ziet gebeuren bij iemand die je graag ziet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties