Sven Nys en José De Cauwer over transfer Philippe Gilbert: "Toch een risico voor Lotto Soudal"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Sven Nys en José De Cauwer over transfer Philippe Gilbert: "Toch een risico voor Lotto Soudal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Transfers in het wielrennen mogen pas op 1 augustus bekendgemaakt worden, maar toch melden verschillende bronnen dat de transfer van Philippe Gilbert naar Lotto Soudal helemaal rond is. De Waal tekent een contract voor drie seizoenen. "Drie jaar is lang", zegt analist José De Cauwer.

De 37-jarige Gilbert is er niet uitgeraakt met Deceuninck-Quick.Step en begint vanaf volgend seizoen opnieuw aan een avontuur bij de Lotto-ploeg. 'Phil' tekende een contract voor drie jaar, waardoor hij 40 jaar zal zijn als zijn contract afloopt. 

"Een contract voor drie jaar op je 37e is lang en getuigt vooral van passie voor de koers", reageerde Sven Nys in de studio van Karl Vannieuwkerke. "En intussen krijg je er natuurlijk ook een beetje geld bij", vulde José De Cauwer aan. "Drie jaar is lang, ja. We spraken eerst over één jaar, dan over twee jaar en nu over drie jaar. Dat is inderdaad vrij lang, maar er is één ploeg die dat kan in ons land en dat is Lotto Soudal."

Sven Nys: "Een renner wil graag een contract voor meerdere jaren zolang hij koerst. Dat was waarschijnlijk het probleem bij Patrick (Lefevere, red.). Voor Lotto is dit toch een beetje risico's nemen, al weten ze natuurlijk ook wat ze aan Gilbert hebben en wat zijn kwaliteiten zijn. Hij zal zijn rol kunnen spelen."

De Cauwer hoopt dat Gilbert ook niet het jaar te veel zal rijden. "Misschien is er wel een clausule opgenomen in het contract die zegt dat als het echt niet meer zou gaan op hogere leeftijd, dat ze dan even gaan samenzitten. Want Gilbert is niet de man die als een dweil wil rondrijden. Mocht het mislukken, dan zullen ze logica hanteren en wel iets vinden", besluit De Cauwer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties