Tom Boonen ziet dat de mayonaise pakt én: "Met deze vorm kan Wout het geel pakken"

Redactie
| 6 reacties
Tom Boonen ziet dat de mayonaise pakt én: "Met deze vorm kan Wout het geel pakken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ex-winnaar van de groene trui Tom Boonen heeft het openingsweekend van de Tour in België goed gevolgd. De voormalige Quick.Step-renner ziet dat de mayonaise bij Jumbo-Visma duidelijk pakt.

Jumbo-Visma verwees Ineos en Deceuninck-Quick.Step naar de overige twee podiumplaatsen in de ploegentijdrit. "Maar het was zeker niet net niet voor Deceuninck-Quick.Step", vertelt Boonen bij Sporza. "Ik denk dat ze heel blij zijn dat Jumbo-Visma er nog onder gegaan is met zo'n verschil, want tweede op 8 tienden is heel zuur. Maar ze zijn nu met meer dan 20 seconden geklopt door een team dat er echt bovenuit stak. Dan neem je daar vrede mee."

Aan Jumbo-Visma was vandaag weinig te doen. "Het is een ploeg die al jaren innoveert en investeert. Ze staan niet stil. Met die gele trui en de resultaten van de afgelopen weken overstijgt de rest zichzelf ook. Met dit team kunnen ze het geel deze week in hun ploeg houden en misschien kan de trui ook eens wisselen van schouders."

De Nederlandse ploeg is al jaren aan een steile opmars bezig. "De mayonaise pakt gewoon. Er zijn veel teams die dit met succes doen, maar Jumbo-Visma zit nu in de juiste hoek. Ze zullen wellicht niet veel anders doen, maar de mentaliteit is gewoon goed. Het marcheert."

Geel voor Van Aert?

Met Wout Van Aert als één van de exponenten van het succes. "Wout kan zo hard rijden als hij wil, je moet een balans vinden in je ploeg. Het was een uitgebalanceerd geheel. Wout staat goed geplaatst in het klassement en ook nog eens op een ontspannen manier. Er zijn nu aankomsten die hem liggen. Met deze vorm kan hij, wie weet, misschien wel het geel overnemen. Er zullen zeker nog kansen zijn om dat te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties