Uitblinker Wout Van Aert: "Mijn tweede dag in de Tour en al meteen op het podium. Fantastisch!"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 90 reacties
Uitblinker Wout Van Aert: "Mijn tweede dag in de Tour en al meteen op het podium. Fantastisch!"
Foto: © photonews

Wat een droomstart voor Jumbo-Visma in de Ronde van Frankrijk. Na de ritzege van Mike Teunissen op zaterdag zetten Wout Van Aert en co een absolute demonstratie neer in de ploegentijdrit in Brussel. De Kempenaar was in de wolken.

Van Aert ontpopte zich als één van de motoren van een straf Jumbo-Visma. Met succes, want de Nederlandse ploeg pakte de dagzege, zit steviger in het geel en veroverde met diezelfde Van Aert de witte jongerentrui.

"Fantastisch", reageerde de drievoudige wereldkampioen veldrijden in een eerste interview. "Mijn tweede dag ooit in de Tour en al meteen op het podium mogen", glunderde hij. "De ploeg draait zo goed. Het is formidabel. Heel de staf werkt er aan mee en wij moesten gewoon nog trappen", aldus Van Aert. 

Meteen na de rit mocht Van Aert plaatsnemen bij Karl Vannieuwkerke. "We hebben van in het begin gevlogen. Het is een unieke belevenis omdat dit toch een inspanning in groep is", zei onze landgenoot. "We zijn perfect voorbereid naar hier gekomen. Dat zag je gisteren al en vandaag opnieuw. Dit is geen prestatie van de renners maar wel van de hele ploeg."

Jumbo-Visma pakte het qua organisatie perfect aan, ondanks het vroege wegvallen van Groenewegen. "Er waren enkele richtlijnen. Bennett bleef achteraan en hij riep constant wanneer we moesten inschuiven. Amund en Dylan hebben alles gegeven tot ze het gevoel hadden dat ze niet meer konden. Alles verliep volgens plan. George is beginnen inschuiven en Laurens heeft zich opgeofferd."

Zelf was Van Aert één van de gangmakers. "Ik voelde me wel heel goed. Ik moest met Tony (Martin, red.) voor de iets langere beurten zorgen. Beter doen dan Tony was niet mogelijk. Hij leek wel telkens een kilometer op kop te rijden", lachte hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties