Alaphilippe maakt droom waar en legt tactische aanpak uit: "Ik heb me geen vragen gesteld"

Alaphilippe maakt droom waar en legt tactische aanpak uit: "Ik heb me geen vragen gesteld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een gele trui dragen in de Ronde van Frankrijk, dat had Julian Alaphilippe nog niet mogen meemaken. Die droom ging nu wel in vervulling door op zo'n indrukwekkende wijze naar ritwinst te rijden. Zo is het misschien nog iets mooier, al had hij het wellicht in een sprint ook kunnen afmaken.

Van vooraf aan hadden ze bij Deceuninck-Quick.Step deze etappe aangekruist. "Ik had met mijn ploegmaten verkend en zei dat ik echt iets wilde proberen. Ze hebben goed gewerkt om mij te beschermen. Ik ben geconcentreerd gebleven en op zoek gegaan naar de overwinning."

VERSCHILLENDE OPTIES

De eerste aanzet van Alaphilippe was niet noodzakelijk een alles-of-nietspoging. "Ik dacht er niet aan om alleen aan te komen. Als ik weggeraakte met een kleine groep, was dat ook goed geweest. Ik had verschillende opties. Ik kon de laatste driehonderd meter afwachten of aanvallen van ver. Dries Devenyns is à bloc gegaan, ik heb dat ook gedaan en heb me dan geen vragen meer gesteld." 

Een mooie bonus is dat Alaphilippe ook aan de leiding komt in het klassement. "Dat is ongelooflijk. Ik ben blij dat ik met deze gele trui in de geschiedenisboeken van mijn sport kom. De gele trui dragen is een droom. Op deze manier ernaar op zoek gaan, is het mooiste." Loulou zal dan ook wel stevig vieren. "En nu een grote coupe champagne!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties