"Als ploeg winnen is nog mooier" & "Wout, Mike en Tony waren de motoren van de ploeg"
Redactie
| 23 reacties

Gele trui Mike Teunissen en kopman Steven Kruijswijk opgetogen met winst in ploegentijdrit

"Als ploeg winnen is nog mooier" & "Wout, Mike en Tony waren de motoren van de ploeg"
Foto: © photonews

Jumbo-Visma heeft Brussel en de Tour helemaal ingepalmd tijdens het openingsweekend. Na de ritzege en het geel voor Mike Teunissen won de Nederlandse formatie zondag ook de ploegentijdrit op indrukwekkende wijze. "Als ploeg winnen is nog mooier", reageerde de geletruidrager.

Dankzij de triomf bezet Jumbo-Visma de eerste vijf plaatsen in het algemene klassement. Teunissen heeft het geel en groen in handen, terwijl Wout Van Aert de beste jongere is en maandag in het wit richting Franse grens rijdt. "Vandaag viel alles op zijn plaats", reageerde Teunissen na afloop. "Je ziet dat als je in een flow zit alles kan."

"We behielden onze snelheid en Iedereen draaide heel goed mee. De jongens waren allemaal heel sterk. Het was ons grote doel om de ploegentijdrit te winnen. Dat het dan ook lukt, is gewoon geweldig. Dat ik gisteren won was heel mooi, maar winnen als ploeg is eigenlijk nog mooier", bekent Teunissen. We winnen hier niet met achten, maar met een kleine honderd man."

Beloning voor harde werk

Jumbo-Visma is al sinds de start in 2015 druk in de weer met de ploegentijdrit. "Dit is de beloning voor al het harde werk dat wij er met zijn allen de afgelopen weken, maanden en zelfs jaren in hebben gestoken met de juiste mensen op de juiste plaats. Dat ik het geel behoud, is een mooie bonus. Nu kan ik maandag een hele dag genieten van de gele trui."

En ook de kopman van de ploeg was natuurlijk tevreden. "Ik was vandaag niet bezig met mijn klassement", aldus Steven Kruijswijk. "Dat ik hier tijd pak op mijn concurrenten, is een mooie bonus. We kwamen hier om de tijdrit te winnen en dat is gelukt. Wout, Mike en Tony waren de motoren van de ploeg. Hopelijk kunnen we hier een mooi vervolg aangeven de komende dagen en weken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties